DOKUMENTIRANA KVALITETA

 

Našim strankama nudimo stručne i prema rješenjima usmjerene projektne usluge. To zahtijeva visoku spremnost i stalnu usmjerenost prema kvaliteti. Neprestano postavljanje novih standarda te osiguravanje visokog stupnja kvalitete i sigurnosti za nas je samo po sebi razumljivo. Ispravnost našeg načina razmišljanja potvrđuju brojni certifikati i dokumenti. Težimo neprestanom postavljanju novih mjerila.

 

     

DRŽAVNO PRIZNANJE

Državni grb Republike Austrije priznanje je koje dodjeljuje Savezno ministarstvo gospodarstva, obitelji i mladih u skladu s člankom 68. Zakona o trgovini i to za iznimne zasluge za austrijsko gospodarstvo onim tvrtkama koje zauzimaju vodeće mjesto u svojoj gospodarskoj grani. Tvrtka Prangl Gesellschaft m.b.H. to je priznanje dobila 1982. godine.

 

SCCP 

Pravo na certifikat prema normi SCCP (Safety Certificate Contractors for Petrochemicals) imaju samo one tvrtke koje mogu dokazati osobito visoke standarde zaštite na radu, sigurnosti i zaštite okoline. Najvišu važnost pritom imaju zaštita na radu te sprečavanje nesreća na radnom mjestu. Sigurnost ljudi i okoline moraju biti na prvom mjestu pri pružanju svih vrsta tehničkih usluga. U Pranglu vjerujemo da se mogu izbjeći sve nesreće, profesionalne bolesti, svako ugrožavanje okoline, materijalna šteta i manjak kvalitete. Zato su sve naše podružnice certificirane prema normi SCCP (neograničeni certifikat za petrokemijsku industriju) i to za sve vrste usluga koje nudimo.

 

 

ISO 9001

EN ISO 9001 međunarodno je primjenjiv standard, koji definira kriterije za provedbu sustava upravljanja kvalitetom - s ciljem stalnog poboljšavanja tehničkih značajki tvrtke jer se samo na taj način osigurava kontinuirano povećanje zadovoljstva kupaca. Tvrtka Prangl obavezala se na provođenje zahtjeva navedenog standarda te se time u potpunosti posvećuje zadovoljstvu svojih stranaka. Suglasnost stvarne prakse s definiranim zahtjevima standarda svake godine provjerava neovisno tijelo u okviru procesa certificiranja, čime se svim našim poslovnicama u Austriji podjeljuje odgovarajući certifikat.

 

 

ISO 14001

Kao pandan standardu EN ISO 9001 standard EN ISO 14001 definira međunarodno prihvaćene kriterije za primjenu sustava upravljanja okolišem. Tvrtka Prangl bilježi i analizira različite utjecaje na okoliš u smislu mogućeg poboljšanja, integrirajući ih u kontrolu internih procesa. Nadalje, sustav upravljanja okolišem osigurava poštivanje svih važećih zakonskih i regulatornih obveza. Neovisno tijelo svake godine nadzire naše dužnosti za brigu i poboljšanje ekoloških značajki te nam izdaje certifikate za sve naše poslovnice u Austriji.

 

ZELENA GRADNJA (GREEN BUILDING)

Otprilike 40 % energije u Europi potroši se u zgradama. U Zelenoj knjizi o energetskoj učinkovitosti Europske komisije upravo je energetička učinkovitost u zgradama navedena kao vrlo značajna. Programom Zelena gradnja (Green Building) želi se podići svijest i predstaviti postojeće potencijale za povećanje energetičke učinkovitosti u uredskim i poslovnim zgradama diljem EU-a. Pridruženjem programu Zelena gradnja tvrtke pokazuju svoju pionirsku ulogu u ekologiji.

 

IC50

Na temelju posebne metode ocjenjivanja svjetski priznati stručni časopis „International Cranes“ svake godine objavljuje popis najvećih tvrtki specijaliziranih za dizalice. Od samog početka stvaranja popisa Prangl spada među najbolje tvrtke koje su specijalizirane za dizalice na svjetskom nivou. Posljednjih godina uvršteni smo u najboljih 10 u Europi.

PRIZNANJA

DRŽAVNO PRIZNANJE


 

SCCP


  

ISO 9001


 

 

ISO 14001


 

GREEN BUILDING


 

IC50


 

X