Projekt mjeseca
ListZaobilaznica
RujMost Stössingbach
KoloFürstkogel
SrpPrototip
LipPoštanska
SvibZrakoplovna luka
TravLiebermann
OžuLOKOMOTIVA
SijeLidl

Zaobilaznica


LISTOPAD 2019: Spajaju se novi zaobilazni mostovi u Linzu! Između se nalazi tvrtka Prangl.

 

Nakon što je u lipnju 2018. zatvorena prva obilaznica mosta autoceste Voest (A7), građevinski radovi na suprotnoj strani - na drugoj obilaznici - u punom su zamahu. Drugog vikenda u listopadu rampa na ulici Hafenstraße bila je potpuno zatvorena, a mobilna dizalica tvrtke Prangl koja teži 1000 tona, jedina u Austriji, postavljena je na svoje mjesto. Zatvorena rampa nije služila samo kao mjesto postavljanja za žutog giganta, već i za skladištenje čeličnih komponenti mosta.

 

Elementi mosta dugi 20 metara i visoki 4 metara težili su od 56 do 90 tona. U osam teških transporta vozilima tvrtke Prangl stigli su gotovo zavareni elementi glave mosta. Transportne garniture bile su dugačke do 45 metara, a težile su nevjerojatnih 136 tona.

 

Najveću moguću preciznost ekipe tvrtke Prangl nisu zahtijevali samo velika težina i ogromno zanimanje javnosti, nego i tijesni vremenski okvir. Kako bi što kraće vrijeme blokirali promet na području mosta, isti je bio zatvoren "samo" od subote od 6.00 sati do ponedjeljka do 5.00 sati.

 

Presudan za odabir teleskopske dizalice koja teži 1000 tona bio je, prije svega, spomenuti vremenski pritisak. Zbog prilično kompaktnog načina gradnje, u međuvremenu nije bila potrebna nikakva adaptacija, što je predstavljalo ogromnu uštedu vremena. Osim toga, žuti kolos ima veliku brzinu podizanja što je pogodovalo tijesnom vremenskom rasporedu.

 

Zahvaljujući preciznom preliminarnom radu, optimalnom odabiru dizalica i preciznom radu cijelog tima, tvrtka se Prangl još jednom pokazala kao pravi "graditelj mostova".

Podaci o projektu

Država: Avstrija
Mjesto: Linz
Datum: 12.10.2019 – 13.10.2019 
Zastupnik: Stefan Karolyi

 

X