Projekt mjeseca
SvibZrakoplovna luka
TravLiebermann
OžuLOKOMOTIVA
SijeLidl

Zrakoplovna luka


SVIBANJ 2019: Tijekom izvođenja radova u zračnoj luci uvijek je potrebna posebna pažnja.

 

Za radove na tornju zračne luke potrebne su posebne mjere opreza. Ovog smo puta morali zamijeniti tri reklamna natpisa duljine 30 metara i visine 7 metara, koji su pričvršćeni izravno na toranj Graz-Thalerhof. Svaka konstrukcija težila je oko 3,5 tona.

 

Zbog velikih dimenzija (a time i površine u koju može puhati vjetar) transparenta, to neobično dizanje bilo je poseban izazov. Osim toga, neprestano smo imali na umu da ne smijemo prekoračiti maksimalne visine od 30 metara. Naši zaposlenici stalno su se nalazili izravno ispod radnog područja strojeva.

 

Zbog geografske blizine podružnice tvrtke Prangl u Premstättenu i dobrog poznavanja regionalnih karakteristika stručnjaci tvrtke Prangl brzo su pronašli odgovarajući koncept. Zajednička uporaba teleskopske dizalice od 70 tona i 95 tona te dvije radne platforme radnih visina od 35 i 46 metara omogućile su uspješnu zamjenu transparenta.

 

Cijeli koncept dizanja i pristupa unaprijed je precizno osmišljen kako bi se zadovoljili svi sigurnosni zahtjevi za zračni promet. Pri izvođenju radova za međusobnu uporabu optimalno smo uskladili sve zahtjeve za dizalice, težine podizanja i sve propise.

Podaci o projektu

Država: Avstrija
Mjesto: Graz 
Datum:

09.05. – 10.05.2019

22.05. – 24.05.2019

Zastupnik: Ewald Hafner 

 

X