Projekt mjeseca
TravZAMJENA KOMPONENTA
OžuXXXLutz
VeljZračna luka
SijeSchachnovelle

ZAMJENA KOMPONENTA


TRAVNJA 2020: Vjetrenjače također treba servisirati. Za to je savršena najmoćnija austrijska teleskopska dizalica.

 

Tvrtka Prangl već je dugi niz godina pouzdan partner za operatere vjetroelektrana. Žuti tim redovito pokazuje svoju vrhunsku stručnost prilikom planiranja novih projekata, a nudi i svu moguću podršku odgovarajućim servisnim timovima. U slučaju neispravnih sustava, posebno je značajan prilagodljiv i brz odaziv, kako bi zastoji bili što kraći, a gubici prihoda što niži.

 

U ovom slučaju riječ je bila o zamjeni generatora i mjenjača na dvije vjetroturbine od 2 MW u Maustrenku. Mjenjač koji teži 18,0 tona i generatori koji teže po 0,6 tone, podignuti i spušteni su pomoću najmoćnije austrijske teleskopske dizalice od 1000 tona. Kuka žutog diva prilagođena je za podizanje na visini 115,6 metara, a cijela konstrukcija težila je čak 225,8 tona. Stroj PTK 1000 s iznimno dugom teleskopskom rukom postiže veliku brzinu prilikom operacija sklapanja, izmjena i demontaže. Upravo su ti čimbenici osobito važni prilikom servisnih radova gdje je vrijeme ograničeno.

 

Takve operacije posebno su zahtjevne zbog velikih brzina vjetra na licu mjesta. Upravo iz tog razloga, kombinacijom iskusnih vozača i vrhunske opreme, bili smo u stanju savladati sve poteškoće na koje smo naišli.

Podaci o projektu

Država:  Austrija
Mjesto:  Maustrenk
Datum:  30.03.2020 – 15.04.2020
Zastupnik:  Klaus Obertscheider 
X