Projekt mjeseca
ProsSušilica
StudParni kotao
ListZaobilaznica
RujMost Stössingbach
KoloFürstkogel
SrpPrototip
LipPoštanska
SvibZrakoplovna luka
TravLiebermann
OžuLOKOMOTIVA
SijeLidl

Sušilica


PROSINAC 2019: Za spalionicu Simmeringen Heide moralo se transportirati i postaviti dvije sušilice za mulj u otpadnim vodama.

 

Pri postavljanju dvaju 117 tona teških i 15 metara dugih sušilica, tvrtka Prangl morala je pružati nekoliko svojih usluga. Zahvaljujući profesionalnom planiranju, brzo smo razradili ispravan - i vjerojatno jedini mogući - pristup. Presudna za uspjeh ovog projekta bila je prava kombinacija odabrane opreme.

 

Na ukupno 18 osovina iz Gornje Austrije u Beč za dva dana smo prevezli obije sušilice otpadnih voda. Posebno spektakularni bili su noćni prevozi kroz Beč. Obučeni vozači tvrtke Prangl kroz sva uska grla savezne prijestolnice vješto su upravljali teškim transportnim jedinicama dužine 39 metara. Dizalica za utovar od 100 metričkih tona podržavala je prijevoz pošto su bile potrebne brojne mjere kontrole prometa poput privremenog uklanjanja betonskih barijera.

 

Zbog ograničenog prostora na licu mjesta, vanserijsko dugi spremnici morali su se istovariti teleskopskom dizalicom od 500 tona. Nakon kratkog privremenog skladištenja, žuti div je premjestio dotične sušilice u preklopni sustav PVSL 75. Elemente se u željenu zgradu moglo prevesti samo posebnim sustavom na tračnicama. Zahvaljujući njegovu kompaktnom obliku, ni ograničena visina umetanja nije predstavljala poseban problem.

 

Konačno, sušilice su postavljene u krajnji položaj te zatim profesionalno povezane sustavom. Dvije nove sušilice mulja u otpadnim vodama isušuju talog odvodne kanalizacije koji se potom miješa u miješalici s iskorištenim starim i lož uljem. Njegovim sagorijevanjem proizvodi se struja i daljinsko grijanje za grad Beč.

 

Zahvaljujući spremnosti cijelog tima tvrtke Prangl, radovi su mogli biti završeni i prije određenog roka.

Podaci o projektu

Država: Avstrija
Mjesto: Steinhaus bei Wels – Beč
Datum: 16.12.2019 – 19.12.2019
Zastupnik: Bernd Froschauer
Wolfgang Weihs
Klaus Kaburek
X