A hónap projektje
áprALKATRÉSZCSERE
márXXXLutz
febRepülőtér
janSakknovella

ALKATRÉSZCSERE


2020. ÁPRILIS: A szélerőműveket is karban kell tartani, és Ausztria legerősebb teleszkópos daruja tökéletes erre a feladatra.

 

A Prangl már hosszú évek óta megbízható partnere a szélerőmű-üzemeltetőknek. A Sárga Csapat nemcsak az új projektek tervezésekor bizonyítja rendszeresen maximális szakértelmét, hanem a karbantartóknak is megad minden lehetséges támogatást. A hibás létesítményeknél pedig különösen fontos a rugalmas és gyors reagálás, hiszen így elkerülhető a felesleges állásidő (és a bevételkiesés).

 

A jelen esetben kettő darab, egyenként 2 MW-os maustrenki szélerőmű generátorát és hajtását kellett cserélni. A 18,0 tonnás hajtás és a 6,0 tonnás generátorok Ausztria legerősebb, 1000 tonnás teleszkópos darujával lettek be- és kiemelve. A sárga óriást 115,6 méteres horogmagasságúra építették és 255,8 tonnát nyomott, mire elkészült. A hosszú, teleszkópos kitámasztóval felszerelt PTK 1000 rendkívül gyorsan végzi el a fel-, át- és szétszerelési feladatokat. Az idő szempontjából kritikus szervizelés során pont ezek a tényezők fontosak.

 

Az ilyen projektekben különös kihívást jelent a helyszín széljárása. A tapasztalt gépkezelők és a csúcskategóriás gépek együttes erővel azonban ezeken a nehézségeken is felülkerekedtek.

Projektadatok

Ország: Ausztria
Város:  Maustrenk 
Dátum:  30.03.2020 – 15.04.2020
Értékesítés:  Klaus Obertscheider
X