Proiect a lunii
NoiTransportul unei na
OctTOPMODEL
SepMEDAUSTRON
AugPODUL JAUNTAL
IunTramvai Manchester
MayStadionul Allianz
AprGigant naval
MarFabrică îngrășămint
FebDepozit cu rafturi
IanSpitalul Klagenfurt

Transportul unei nave


NOVEMBER 2015: O navă de croazieră supradimensionată a fost adusă la lacul Achen cu 15 transporturi separate.

 

Navigația pe lacul Achen are o tradiție îndelungată. Încă de la sfârșitul secolului al 19-lea, a fost consemnată navigația cu vase de pasageri pe lacul Achen, cel mai mare lac din Tirol.

 

Pentru a oferi vizitatorilor lacului Achen o nouă atracție, a fost cumpărată o nouă navă de croazieră. Dimensiunile acestui nou „membru al familiei”, cum este numită aceasta pe site-ul companiei, sunt atât de mari încât a fost imposibil să fie transportată ca o singură bucată. Împreună cu personalul șantierului naval, specialiștii de la Prangl au dezvoltat un concept logistic cu 15 transporturi individuale, mare parte dintre acestea fiind transportate intr-un singur convoi.

 

Dimensiunile de transport ale diferitelor segmente ale navei sunt de 12 metri lungime, 5,9 metri lățime și 3,5 metri înălțime. Greutatea individuală a unui astfel de segment a avut până la 22 de tone. In total au fost folosite trei camioane cu 3 axe cu semi-platformă joasă și un camion cu 2 axe cu platformă. Datorită unui plan ingenios de distribuire a tonajului, a fost posibilă o reducere importantă a costurilor logistice, datorita faptului ca au fost folosite doar patru vehicule.

 

Transportul pe traseul de la Linz la Pertisau a fost ceva deosebit, cu multe probleme de rezolvat. Numeroasele drumuri de munte cu unele obstacole care au trebuit depășite, le-au solicitat șoferilor instruiți o maximă concentrare.

 

Cele 15 componente individuale au fost ridicate la fața locului cu o macara telescopică de 200 de tone pe o platformă de montaj special construită. După finalizarea asamblării, această navă de pasageri cu lungimea de 45 de metri va putea fi lansată la apă la mijlocul lunii mai 2016.

 

Având în vedere experiența de mulți ani de care dispune Prangl în domeniul transportării navelor, era de la sine înțeles că această firmă este partenerul potrivit pentru o astfel de performanță. Datorită planificării amănunțite și executării impecabile, întreaga logistică a funcționat perfect, spre mulțumirea tuturor celor implicați. (Noiembrie 2015)

 

Date de proiect

Tara: Austria 
Localitate: Linz – Pertisau
Data: 16.11.2015 – 15.12.2015 
Vanzari: Herbert Hamberger
X