Projekt meseca
OktIkea
SepVoestbrücke
AvgZamenjava strojev
JulPodzemna železnica
JunDvig mostu
MajLetalo
AprBetonski deli
MarPrevoz ladje
FebHladne noge
JanPosoda za vino

Ikea


SEPTEMBER 2018: Ikea bo v novi logistični center na Dunaju vložila 70 milijonov evrov. Podjetje Prangl tu seveda ne sme manjkati.

 

Ikea se želi dodatno približati strankam. Na neto površini 50.000 kvadratnih metrov (v dveh nadstropjih) nastaja sodoben logistični center, ki bo na eni strani služil kot skladišče, na drugi pa bodo od tod vršili vse prihodnje neposredne dobave strankam na območju Dunaja. Ikeinim strankam iz celotne Avstrije bodo blago z Dunaja dobavljali že od jeseni 2019. Tudi za švedskega pohištvenega giganta je namreč spletno poslovanje največje rastoče tržišče.

 

Osnovno konstrukcijo hale sestavljajo stebri in nosilci iz armiranega betona z dolžinami do 31 metrov in posamično težo do 71 ton. Vendar projekt ni zahteven samo zaradi omenjenih dimenzij, temveč zlasti zaradi številnih transportov. Včasih je bilo treba izvesti tudi po pet transportov na noč. Skupno je treba iz Perga na Dunaj prepeljati okrog 500 elementov iz armiranega betona – in to v časovnem okviru 3 do petih 5 mesecev.

 

Zaradi transportnih dolžin po skoraj 40 metrov je načrtovanje poti zahtevalo posebno pozornost. Tako je bilo recimo na območju križišča za mostom Floridsdorfer Brücke nujno izvesti obračanje. Podrobno logistično načrtovanje je alfa in omega pri izvedbi takšnega projekta. Skupaj s stranko smo določili jasen časovni okvir, ki vsem udeleženim omogoča zadovoljivo izvedbo del. Navsezadnje želijo vse Ikeine stranke svoje izdelke iz serije Billy prejeti še pravočasno za božič 2019.

Podatki o Projectu

Država: Avstrija
Kraj: Perg - Dunaj
Datum: 10.09.2018 – 28.02.2019 
Skrbnik: Herbert Hamberger
Jochen Schmidt
X