Projekt meseca
AprZAMENJAVA KOMPONENT
MarXXXLutz
FebLetališče
JanSchachnovelle

ZAMENJAVA KOMPONENT


 

APRIL 2020: Vetrne elektrarne je potrebno vzdrževati. Najmočnejše teleskopsko dvigalo v Avstriji je za to delo najbolj primerno.

 

Podjetje Prangl je že številna leta zanesljiv partner upravljavcev vetrnih elektrarn. Rumena ekipa svoje vrhunske strokovnosti ne dokazuje samo pri načrtovanju novih projektov, temveč nudimo vso podporo tudi servisnim ekipam. Pri okvarjenih napravah je namreč zelo pomembno, da je odziv prilagodljiv in hiter, da je mirovanje čim krajše (in s tem izguba donosa čim manjša).

 

V tem primeru je šlo za zamenjavo generatorja in gonila pri dveh vetrnih elektrarnah moči 2 MW v Maustrenku. 18-tonski gonili in tudi 6-tonska generatorja smo dvignili in namestili z najmočnejšim teleskopskim dvigalom nosilnosti 1000 ton. Rumeni orjak je bil postavljen na višino kavlja 115,6 metra in je v končnem stanju tehtal 255,8 tone. Z dolgo teleskopsko roko PTK 1000 še posebno hitre čase dosega pri montaži, premeščanju in demontaži. Ravno ti dejavniki so pri storitvah, ki so časovno omejene, zelo pomembni.

 

Poseben izziv pri tovrstnih delih so tudi vetrovne razmere. Toda tudi s temi nevšečnostmi je naše izkušeno osebje z vrhunsko opremo opravilo brezhibno.

 

Podatki o Projectu

Država:  Austrija
Kraj:  Maustrenk
Datum:  30.03.2020 – 15.04.2020
Skrbnik:  Klaus Obertscheider 
X