Projekt meseca
DecSušilnik
NovParni kotel
OktObvoznica
SepMost Stössingbach
AvgFürstkogel
JulPrototip
JunPoštna banka
MajLetališče
AprLiebermann
MarLOKOMOTIVA
JanLidl

Parni kotel


NOVEMBER 2019: Ob predelavi bo elektrarna Dürnrohr opremljena z ogromnim parnim kotlom.

 

Interdisciplinarni projekt posebnega pomena je podjetje Prangl po skoraj enoletni načrtovalni fazi uspešno zaključilo. 140 ton težek parni kotel je bilo treba prepeljati z ladjo in po cesti, nato pa ga razložiti in dvigniti v elektrarno.

 

Parni kotel z nenavadnimi dimenzijami 16 metrov v dolžino, 9 metrov v višino in 6 metrov v širino je bilo treba za transport že pred prekladanjem v Srbiji obrniti na stransko steno. Z rečno plovbo je tovor prispel do nekdanje jedrske elektrarne Zwentendorf. Ker tam ni bilo na voljo zidanega priveza, rečne ladje ni bilo mogoče privezati neposredno na obali; zato smo morali uporabiti razkladalno dvigalo. Z goseničnim dvigalom nosilnosti 400 ton smo kotel pri dosegu 24 metrov dvignili iz vode. Gosenično dvigalo (brez bremena) je tehtalo 530 ton. Zaradi velike mase je bilo treba vse površine predhodno statično preveriti. Dodatno je raztovarjanje zavarovala in nadzirala rečna policija.

 

Vlečno vozilo s štirikolesnim pogonom in močjo 626 KM ter s 16-osno prikolico za težke tovore je za šest kilometrov dolgo pot potrebovalo okoli štiri ure. Prevoz je na številnih mestih zahteval največjo previdnost. Že na področju jedrske elektrarne Zwentendorf je bilo treba luči obrniti ali odstraniti, prav tako tudi del ograje in del izhodnih vrat. Zaradi ogromnih dimenzij (parni kotel je večji od enodružinske hiše) je bilo treba na poti, po kateri je potekal prevoz, odstraniti tudi drevesa, demontirati prometne znake ter na prometne otoke in predele ovinkov namestiti prevozne plošče. Dva ovinka je bilo celo treba ločeno razširiti. Ker je bila varnostna razdalja do nekaterih električnih vodov premajhna, je bilo treba pred vožnjo pod njimi izklopiti tok.

 

Naslednji izziv je predstavljala trasa cevi na poti do elektrarne. Z goseničnim dvigalom nosilnosti 400 ton, ki je bilo v treh dneh demontirano ob vodi in v Dürnrohru spet postavljeno, smo parni kotel z maso 400 ton previdno dvignili čez oviro in v istem delovnem koraku prepeljali 70 metrov naprej na območje elektrarne. Nato smo tovor v tandemu (z dodatnim teleskopskim dvigalom nosilnosti 250 ton) ponovno dvignili in s končnim dvigom namestili na končni položaj. Za zmanjšanje oddaljenosti se je gosenično dvigalo skupaj s tovorom premaknilo v smeri kotlovnice, da bi del milimetrsko natančno vstavili na ustrezno mesto.

 

Podjetju Prangl pri tem naročilu ni bila zaupana samo celotna logistična zasnova (prevoz z ladjo, raztovarjanje, transport, upravljanje in nameščanje), temveč tudi vsa kritična pomožna dela. Preverili smo tla na območju elektrarne in tudi pripravljanje mesta za postavitev dvigala je prevzelo podjetje Prangl. Za to smo uporabili 240 podlog za bagre iz zelo obremenljivega lesa. Tudi posebne obese je pripravil oddelek za inženirstvo podjetja. Posebno strokovno podjetje je potem izdelalo ustrezne komponente. Seveda je podjetje Prangl prispevalo tudi vso preostalo dodatno opremo, kot so teleskopski viličar in zglobne delovne ploščadi.

 

Čim kompleksnejši je projekt, tem pomembnejša sta predhodna priprava in zanesljiv profesionalni partner. To je podjetje Prangl pri tem projektu znova učinkovito dokazalo.

Podatki o Projectu

Država: Avstrija
Kraj: Zwentendorf – Dürnrohr 
Datum: 18.10.2019 – 25.10.2019
Skrbnik: Andreas Schneider
X