Projekt meseca
DecNOVA ELEKTRARNA
NovBožično drevo
OktMestni stolp
SepSolna kislina
AvgLOČEVANJE ZRAKA
JunHerrnstein
MajTurnaround
AprAGRANA
MarTatort
FebKoralmhalle
JanDva mostova

NOVA ELEKTRARNA


DEZEMBER 2017: Pri postavljanju elektrarne na biomaso na Hrvaškem je podjetje Prangl sodelovalo z več stroji.

 

V novo napravo na biomaso bodo v hrvaškem mestu Grubišno Polje vložili pribl. 34 milijonov evrov. Delovati naj bi začela konec leta 2018. Od takrat naj bi proizvajala pet megavatov električnega toka in 6,5 megavata toplote.

 

Podjetje Prangl je ekskluzivno postavilo celotno dvižno opremo in je imelo na kraju samem več strojev: teleskopsko dvigalo z nosilnostjo 35 ton, teleskopsko dvigalo z nosilnostjo 100 ton, teleskopsko dvigalo z nosilnostjo 120 ton, dve delovni ploščadi višine 18 metrov, tri delovne ploščadi višine 26 metrov in teleskopski viličar nosilnosti 5 ton. V središču vseh del je bilo mobilno dvigalo z nosilnostjo 350 ton. Z njim smo med drugim dvignili streho rotacijske peči.

 

Streha z maso 32 ton in s premerom 11,5 metra je bila sestavljena zunaj kompleksa. Nato je bila s tovornjakom prepeljana do mesta dviga, tam pa je sledil dvig z velikim dvigalom (ob stranskem dosegu 21 metrov). S tem smo se izognili demontaži ograje ter dolgotrajnemu razstavljanju in sestavljanju.

 

Podjetje Prangl je bilo v tem primeru podizvajalec glavnega podjetja in tako odgovorno za koordinacijo vseh del. Razen tega se je ekipa podjetja Prangl izkazala pri mednarodnem sodelovanju, saj so bili na gradbišču prisotni sodelavci podjetja Prangl iz Hrvaške, Slovenije in Avstrije.

Podatki o Projectu

Država: Hrvaškem
Kraj: Grubišno Polje
Datum: 18.08.2017 – 22.12.2017 
Skrbnik: Hrvoje Kalmar
X