Projekt meseca
DecSušilnik
NovParni kotel
OktObvoznica
SepMost Stössingbach
AvgFürstkogel
JulPrototip
JunPoštna banka
MajLetališče
AprLiebermann
MarLOKOMOTIVA
JanLidl

Sušilnik


DECEMBER 2019: V sežigalnico Simmeringer Haide je bilo treba prepeljati in v njej namestiti dva sušilnika za blato iz čistilnih naprav.

 

Pozicioniranje dveh 117 ton težkih in 15 metrov dolgih sušilnikov je zahtevalo skupek znanj iz podjetja Prangl. Zahvaljujoč profesionalnemu inženiringu smo se hitro odločili za pravilen – in najverjetneje tudi edini – postopek. Pravilna kombinacija izbrane opreme je bila odločilna za uspeh tega projekta.

 

Na skupno 18 oseh smo oba sušilnika za blato iz čistilnih naprav – v dveh ločenih dneh – iz Zgornje Avstrije prepeljali na Dunaj. Še zlasti nočni transporti skozi Dunaj so bili izjemno spektakularni. Izurjeni vozniki podjetja Prangl so spretno manevrirali 39 metrov dolge transportne enote za prevoz težkih tovorov skozi vsa ozka mesta avstrijske prestolnice. Nakladalno dvigalo nosilnosti 100 ton je nudilo podporo pri transportu s številnimi prometnimi ukrepi, tudi denimo z začasnim odstranjevanjem betonskih sten.

 

Zaradi ozkih prostorskih razmer na samem kraju je bilo treba predolge zabojnike raztovoriti s teleskopskim dvigalom nosilnosti 500 ton. Po kratkem vmesnem skladiščenju je rumeni orjak vsak sušilnik dvignil na tirni sistem PVSL 75. Samo s posebnim tirnim sistemom je bilo mogoče sušilnika prenesti v ustrezno zgradbo. Zahvaljujoč kompaktnemu načinu izdelave tudi omejena vnosna višina ni predstavljala težave.

 

Na koncu sta bila sušilnika potisnjena v končni položaj in strokovno priključena. Oba nova sušilnika za blato iz čistilnih naprav že sušita izsušeno blato iz čistilnih naprav, ki se na koncu v mešalniku pomeša s starim in kurilnim oljem. Sežiganje v nadaljevanju ustvari električni tok in se izkorišča za toplovodno ogrevanje Dunaja.

 

Zaradi pripravljenosti celotne ekipe Prangl so bila dela opravljena hitreje, kot je bilo načrtovano.

Podatki o Projectu

Država: Avstrija
Kraj: Steinhaus bei Wels – Dunaj
Datum: 16.12.2019 – 19.12.2019
Skrbnik: Bernd Froschauer
Wolfgang Weihs
Klaus Kaburek 
X