Projekt meseca
OktIkea
SepVoestbrücke
AvgZamenjava strojev
JulPodzemna železnica
JunDvig mostu
MajLetalo
AprBetonski deli
MarPrevoz ladje
FebHladne noge
JanPosoda za vino

Hladne noge


FEBRUAR 2018: Šele ko je na prizorišče prišlo več strojev podjetja Prangl, se je snemanje v zasneženem Ramsauu lahko začelo.

 

Komedija "Hladne noge" z glavnima igralcema Heinerjem Lauterbachom in Michaelom Ostrowskim bo v kinematografe prišla pozimi 2018/2019, podjetje Prangl pa je imelo pomembno vlogo pri snemanju v zimskem Ramsauu. Pri osvetljavi, scenografiji in posebnih učinkih smo uporabili dve 14-metrski škarjasti dvižni ploščadi in tri rotirajoče teleskopske viličarje.

 

Delno smo stroje še dodatno nadgradili. Da bi zagotovili varno prestavljanje, je podjetje Prangl za čas snemanja zagotovilo tehničnega svetovalca.

 

Zaradi zahtevnih vremenskih razmer so bili teleskopski viličarji opremljeni s posebnimi snežnimi verigami. Zaradi boljšega premikanja in upravljanja smo na posameznih območjih snemanja namestili še mobilne plošče iz umetne mase.

 

Teleskopske viličarje smo opremili z obračalnimi vilicami in košarami za prevoz ljudi. To je bilo potrebno zlasti za premikanje svetlobnih sistemov ob strani in za naravnanje v vsakem položaju vzporedno glede na fasado. Tudi na delovnih ploščadih nameščene plošče za scenografsko ozadje je bilo mogoče premikati brez težav.

 

Podjetje Prangl je sodelovalo tudi pri posebnih učinkih. Štiri enake jelke smo s posebnim dvigalom z nosilnostjo 30 ton dvignili med vajami in pozneje med snemanjem. Eden izmed glavnih igralcev je namreč moral v filmu prežagati drevo. Da bi sceno tudi zagotovo posneli, je snemanje potekalo s kar štirimi drevesi. Najboljša scena je potem pristala v filmu.

 

Obsežno svetovanje pred začetkom snemanja je bilo znova odločilno, da je bilo ekipi Prangl zaupano reševanje tehničnih težav.

Podatki o Projectu

Država: Avstrija
Kraj: Ramsau
Datum: 05.01.2018 – 28.02.2018
Skrbnik: Andreas Wagner
X