Projekt meseca
OktIkea
SepVoestbrücke
AvgZamenjava strojev
JulPodzemna železnica
JunDvig mostu
MajLetalo
AprBetonski deli
MarPrevoz ladje
FebHladne noge
JanPosoda za vino

Prevoz ladje


MAREC 2018: 70 ton težko izletniško ladjo smo iz Linza morali prepeljati v Švico.

 

V proizvodni hali ladjedelnice v Linzu smo 30 metrov dolg trup izletniške ladje dvignili na kompozicijo za premik težkih tovorov. Zaradi masivnih proporcev so transportne dimenzije merile 38 metrov v dolžino in 5,3 metra v širino, skupno pa je tovor tehtal 104 tone. »Le« 25 metrov dolg zgornji krov je skupaj s transportno opremo tehtal 40 ton. Ker najboljše pride nazadnje, smo morali dostaviti tudi krmarnico, pogon in pripadajočo opremo.

 

Gre za 30 metrov dolgo izletniško ladjo, ki lahko prevaža 60 oseb. Da smo vse dele dobavili do končne destinacije, smo morali opraviti tri prevoze. Največji element je bil trup ladje in prepeljali smo ga s 4-osno kompozicijo za premik težkih tovorov in 9-osno nizkoposteljno prikolico. Zgornji krov in krmarnico skupaj s pogonom in opremo smo prepeljali s 3-osnimi kompozicijami za premik težkih tovorov in 4-osno specialno raztegljivo platonsko prikolico.

 

Celotne poti nismo mogli prevoziti v konvoju. Zaradi velikih dimenzij namreč vožnja v konvoju povsod ni bila dovoljena. Zato so ponekod morala tri transportna vozila ubrati različne poti. Kljub temu so strokovnjaki podjetja Prangl ohranili pregled. Zahvaljujoč temeljitemu začetnemu načrtovanju smo celoten projekt opravili v zastavljenem roku in v zadovoljstvo vseh udeleženih strank.

 

Podatki o Projectu

Država: Avstrija
Kraj: Linz 
Datum: 16.03 2018 – 22.03 2018
Skrbnik: Herbert Hamberger 
X