Projekt meseca
DecNOVA ELEKTRARNA
NovBožično drevo
OktMestni stolp
SepSolna kislina
AvgLOČEVANJE ZRAKA
JunHerrnstein
MajTurnaround
AprAGRANA
MarTatort
FebKoralmhalle
JanDva mostova

AGRANA


APRIL 2017: Za redna vzdrževalna dela na obratu Agrana Bioethanol v kraju Pischelsdorf je bilo treba nekaj njegovih delov začasno ustaviti.

 

Podjetje Prangl je bilo ponovno na delu z do deset stroji naenkrat. Za razna dvižna dela v posameznih predelih tovarne bioetanola smo uporabili 60-tonsko in 70-tonsko teleskopsko dvigalo. Obe dvigali so podpirali čelni viličarji, zglobne, stebrne in škarjaste dvižne delovne ploščadi ter teleskopski viličar z upravljalnim osebjem.

 

Osrednji del letošnjih del pa je bila nedvomno zamenjava 51 ton težkega bobnastega sušilnika. V izredno omejenih prostorskih pogojih (med stavbami) je bilo treba dvigniti stari sušilnik in vstaviti novega. Zaradi dobrega načrtovanja in natančnega dela upravljalcev dvigal smo težavna dviga opravili z odliko.

 

Veliko dvigalo je stari bobnasti sušilnik postavilo kar na sedlasto vozilo podjetja Prangl, ki ga je nato premestilo za 200 metrov znotraj obrata samega. Na novem mestu je za raztovarjanje in nadaljnjo odstranitev poskrbelo 220-tonsko teleskopsko dvigalo. Dan zatem smo previdno namestili novi, prav tako 51 ton težki bobnasti sušilnik. Nato pa smo lahko pričeli s ponovno vzpostavitvijo obrata.

 

Ker je bilo za zaustavitev proizvodnje namenjenih le devet dni, je bilo nujno koordinirano postopanje. Vsakodnevno usklajevanje med ekipo podjetja Prangl in naročnikom je bilo tako dobro, da smo vsa dela izvedli pravočasno in v zadovoljstvo vseh udeleženih. Ponovno so strokovnjaki podjetja Prangl dokazali, da "uspešno premikajo naročnikov svet".

Podatki o Projectu

Država: Avstrija
Kraj: Pischelsdorf
Datum: 27.04-2017 - 05.05.2017
Skrbnik: Markus Stangl
X