Projekt meseca
OktIkea
SepVoestbrücke
AvgZamenjava strojev
JulPodzemna železnica
JunDvig mostu
MajLetalo
AprBetonski deli
MarPrevoz ladje
FebHladne noge
JanPosoda za vino

Dvig mostu


JUNIJ 2018: Odstranili smo 70 let star most in pri tem uporabili najmočnejše teleskopsko dvigalo Avstrije.

 

Blizu Parndorfa je bilo treba odstraniti star cestni most, ki je potekal nad vzhodno progo avstrijske železnice. Za ta namen smo vozišče razdelili na dva dela. Sicer bi bila teža prevelika. Most smo pripravili z globokim vrtanjem, skozi vrtine smo nato napeljali sredstva za pritrjevanje bremena. Dele mostu smo odložili neposredno zraven gradbišča, kjer jih je specializirano podjetje razstavilo in odpeljalo skladno s pravili.

 

Ker so posamični deli mostu tehtali po 95 ton, njihova dolžina pa je znašala po 22 metrov, je bila najboljša rešitev največje teleskopsko dvigalo Avstrije z dvižno kapaciteto 1000 ton. Vsaka druga dvižna tehnologija bi zahtevala veliko daljši čas postavljanja in razstavljanja. Upoštevati smo morali strog časovni okvir avstrijskih železnic (ÖBB), zato je štela vsaka minuta. Delo je potekalo med 22.00 h in 5.00 h. Samo v tem času je bila proga zaprta in vse zadevne napeljave brez toka.

 

Zaradi 228 ton protiuteži je veliko dvigalo tehtalo skupno 336 ton. Zato je bilo seveda treba poiskati primerno mesto za postavitev dvigala. Zahvaljujoč strokovnosti tehnične ekipe podjetja Prangl smo našli ustrezno površino za postavitev, ki ni zahtevala dodatne priprave. S tem smo stranki omogočili znaten prihranek stroškov in poenostavitev projektnega dela.

 

Celoten postopek dviga je bil izveden znotraj časovnega okvirja in v zadovoljstvo vseh udeleženih.

Podatki o Projectu

Država: Avstrija
Kraj: Parndorf
Datum: 08.06.2018 – 11.06.2018
Skrbnik: Thomas Bauer

 

X