Projekt meseca
OktIkea
SepVoestbrücke
AvgZamenjava strojev
JulPodzemna železnica
JunDvig mostu
MajLetalo
AprBetonski deli
MarPrevoz ladje
FebHladne noge
JanPosoda za vino

Zamenjava strojev


AUGUST 2018: Najmočnejše teleskopsko dvigalo Avstrije izvedlo spektakularno zamenjavo strojev.

 

Pri domačem specialistu za menjalnike posodabljajo strojni park. V prvi fazi so investirali 1 milijon evrov v nov proizvodni stroj. Hkrati je bilo treba odstraniti stari stroj.

 

Zaradi stalnega širjenja proizvodnih hal zamenjava strojev skozi stransko odprtino ni bila več možna. Preostal je samo dvig skozi streho. Za ta namen so v streho hale izrezali 20 m² veliko odprtino. Naloga voznika dvigala je bila previdno dvigniti drago blago skozi odprtino v strehi.

 

Zaradi stranskega dosega 58 metrov in dvižne teže 29 ton (stroj in dvižni okvir) je bila najbolj smiselna in varčna izbira teleskopsko dvigalo PTK 1000 z dvižno kapaciteto 1000 ton. Najmočnejše teleskopsko dvigalo Avstrije meri skupno 93,2 metrov v dolžino in tehta skupno 422 ton.

 

Bistvenega pomena sta bila mesto postavitve rumenega velikana in natančen položaj odprtine v strehi. Načrt je pripravila delovna skupina Prangl-Engineering in ga predložila stranki. Po odlični izvedbi vseh ukrepov je dvig potekal gladko.

 

Zaradi fiksnega roka dostave in zagona smo imeli na voljo časovno okno enega tedna. Zato je bilo od samega začetka jasno, da bo potrebna hitra rešitev. Prav zato je bil PTK 1000 prava izbira. Zahvaljujoč njegovemu močnemu pomolu je postavljanje in razstavljanje potekalo hitro. Vsaka druga dvigalna tehnologija bi zahtevala veliko več časa za postavljanje in razstavljanje, kar bi onemogočilo doseganje roka.

Podatki o Projectu

Država: Avstrija
Kraj: Markt Piesting 
Datum: 30.07.2018 – 03.08.2018 
Skrbnik: Thomas Bauer 
X